Република Южна Африка започва днес около източните си брегове съвместни военноморски

...
Република Южна Африка започва днес около източните си брегове съвместни военноморски
Коментари Харесай

Южна Африка - в съвместни морски учения с Русия и Китай

Република Южна Африка стартира през днешния ден към източните си брегове съвместни военноморски учения с Русия и Китай на фона на интернационалните рецензии, оповестява Франс прес.

Маневрите, които започват дни, преди Москва да означи една година от нахлуването си в Украйна, бяха подложени на критика като равносилни на одобрение на офанзивата на Кремъл против негова съседна страна.

Руска военна фрегата акостира в пристанището на Кейптаун по-рано тази седмица на път за Дърбан.

Ученията, наречени „ Моси “, което значи „ пушек “ на локалния език цуана, са планувани да се проведат сред 17 и 27 февруари край пристанищните градове Дърбан и Ричардс бей.

Те са вторите от поредност рутинни учения, на които Претория е хазаин с непознати страни, в това число Русия. Последните обаче ще съвпадне с първата годишнина от нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари 2022 година

Повече от 350 души от ВМС на Южна Африка ще вземат присъединяване в ученията " за шерване на оперативни умения и познания " с Русия и Китай, оповестиха военните предишния месец.

Южна Африка отхвърли да осъди нахлуването в Украйна, заявявайки, че желае да остане неутрална и избира разговора за преустановяване на войната, напомня Франс прес.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР